För passionerade golvproffs

Slipa trägolv dammfritt och få nöjdare kunder

Skriven av Bona Professional | 17 August 2020

I varje bransch finns det milstolpar som förändrat allt. Dammfri slipning av trägolv är en sådan. Har du arbetat länge som golvslipare minns du säkert tiden innan detta blev vanligt. Slipdammet yrde, skyddsmask var ett måste och arbetsmiljön inte optimal. För att inte tala om allt besvär med att städa bort slipdammet i efterhand. För dig som är nyare i branschen är denna metod nog mer av en självklarhet, men som kan behöva presenteras och förklaras för dina kunder. Berätta att du erbjuder dammfri slipning och om fördelarna gentemot traditionell slipning. Lyft fram dem som säljande argument så kan du i slutänden få fler och nöjdare kunder.

 

Dammfri slipning av trägolv bra för inomhusmiljön

Ett viktigt argument för dammfri slipning av trägolv handlar om inomhusmiljön. Vare sig du renoverar trägolv i kontor eller i hemmiljö innebär dammfri slipning en stor fördel i att luftkvaliteten kan bibehållas. De filter som sitter på dammsugarenheten är så effektiva att de tar bort 99,996 procent av alla dammpartiklar, vilket är bra både för astmatiker och alla andra. Den renade luften innehåller därmed inga partiklar som kan vara skadliga för vare sig kunder, barn eller husdjur. Eller för golvslipare. Och därmed kommer vi in på nästa argument i den positiva vågskålen för dammfri slipning - din arbetsmiljö.

 

Hållbarhet och säkrare arbetsmiljö

Många företag har idag ett hållbarhetstänk, som även innefattar leverantörerna. Det innebär att de genom sina policys ska ta ansvar för arbetsmiljön och villkoren tillsammans med de leverantörer de anlitar. Genom att erbjuda dammfri slipning av trägolv kan du påvisa att din firma tar arbetsmiljöfrågan på största allvar, och arbetar under säkra och bra förhållanden. Med denna metod utsätter ni inte er själva, eller omgivningen, för risk att andas in slipdamm. Om du har kunder som är måna om sina leverantörers arbetsmiljö, väljer de sannolikt en golvslipare som erbjuder dammfri slipning av trägolv.

 

 

Skapa ett attraktivt erbjudande

Dammfri slipning av trägolv har således en rad fördelar, både för kunden och för dig som golvslipare. Med fördelarna kommer mervärden som många kunder är beredda att betala extra för. För dem är det värt en hel del att slippa utrymma hemmet eller kontoret, slippa plasta in alla rum, att slippa slipdamm som tränger in överallt och att samtidigt känna att de tar ansvar för en hållbar arbetsmiljö.

Och för dig som golvslipare innebär dammfri slipning att jobbet går snabbare, vilket frigör tid till uppgifter du faktiskt tjänar pengar på; att slipa golv istället för att städa bort slipdamm.

Genom att rada upp säljande argument, och kanske rentav marknadsföra dig som ”den dammfria golvsliparen”, får du en tydlig profil där ditt erbjudande skiljer sig från konkurrenternas. Och genom att du både kan ta bättre betalt, och jobba effektivare, ökar din lönsamhet. Faktum är att med rätt prissättning kan du snart hämta hem investeringen i dammsugarenheten. Som du säkert vet har Bona tre olika varianter som enkelt kan kopplas till alla våra slipmaskiner. Oavsett vilken golvslipmaskin du föredrar att arbeta med finns det alltid en passande dammuppsamlingsenhet. Lycka till med att göra dammfri slipning av trägolv till ett lönsamt affärskoncept!

 

 

Vill du läsa mer om att renovera trägolv? Vi har samlat artiklar med inspiration och kunskap på sidan Konsten att renovera trägolv >>